Aloittelijan paluuLong time, no see

Oho! Viime kirjoituksestani on kulunut lähes puolitoista vuotta. Jouduin luopumaan blogin kirjoittamisesta väliaikaisesti perhearjen kiireiden vuoksi. Opiskelu puolestaan on vienyt käytännössä kaiken "oman" vapaa-aikani.


Selittelyt sikseen - missä mennään sijoittamisen kanssa?


Allokaationi on mennyt vuoden aikana katolleen. Tämän taustalla on suuria muutoksia, joiden myötä päädyin muokkaamaan myös sijoitusstrategiaani merkittävästi. Joku saattaa myös huomata, että sijoitusasunto on kadonnut portfoliostani.

Salkkuni performanssiin olen ollut tyytyväinen. Vielä ollaan tukevasti plussalla, vaikka alamäkeä viime ajat ovat olleetkin. Aloin siistimään osakkeita salkustani (täysin sattumalta) oikeaan aikaan. Metsä saa kasvaa rauhassa, vaikka pieni harvennushakkuu metsätilalla tullaankin puolen vuoden sisään toteuttamaan.

Käteispaino on kasvanut hurjasti vuoden takaisesta. Sijoitusasunnon realisoiminen kasvatti toki käteisen määrää salkussani. Kaikkea asunnosta saamaani käteistä en kuitenkaan ohjannut käytettäväksi sijoittamiseen, vaan osa meni myös elämän hankintoihin. Salkkuun päätynyt käteinen ei ole vielä löytänyt sopivia sijoituskohteita, ja markkinaturbulenssikin pitää Aloittelijaa varpaillaan.

Markkina vapisee

Yhdysvaltain osakemarkkinan kuolemanristeistä saa lukea uutisista vähän väliä. Onko pitkään odotettu ja pelätty karhumarkkina täällä, vai onko kyse vain korjausliikkeestä? Kannattaako istua rahojen päällä vai ostaa suu vaahdossa kun on niin halpaa? Varmaan jotain tuolta väliltä.

Oli niin tai näin, nyt kannattaa olla tarkkana. Vielä hetki sitten vaikutti lähes siltä, että osakemarkkinalla ei voinut hävitä. Laittoi rahansa mihin tahansa hyvältä näyttävään hevoseen, päätyi lähes poikkeuksetta voittajaksi. Hevoset näyttävät nyt väsymisen merkkejä pitkän ylämäkijuoksun päätteeksi.

Tykkään osakepoiminnasta. Pyrin nyt löytämään Zorrot, jotka ratsastavat vastavirtaan hyväkuntoisilla oreillaan muiden hevosten perääntyessä. (Hah, mitä vertauskuvia! 😃) Löytyvätkö ne uusista kasvuyhtiöistä, käänteeseen pyrkivistä vähän vanhemmista yhtiöistä vai kaikkien tuntemista laatuyhtiöistä. Aika näyttää. Odotellessa aion harrastaa maltillista mutta säännöllistä indeksisijoittamista.

Miten teillä muilla menee?!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikkumisen hinta

Metsäsijoittamisesta